Refund policy

RETURRÄTT OCH DITT OCH VÅRT ANSVAR

Som konsument har du returrätt när du handlar hos oss.

Undantag är om varan är specialbeställd eller kundanpassad och om den är graverad. 

Den löper ut 14  dagar efter den dag du mottagit din vara. Om du har beställt flera objekt i samma köp, men levereras individuellt, kommer deadline att löpa från den dag du mottar sista objektet.

Fristen innebär att du har 30 dagar från kvittots datum  för att meddela att du kommer att avbryta ditt köp och 14 dagar för att returnera varan. Du kan skicka ett mail till info@rebeccafalck.se eller använda det vanliga avbeställnings formuläret  som du hittar längst ner i våra  handelsvillkor.

Observera att Du kan inte ångra köpet genom att vägra att ta emot varan utan att meddela oss samtidigt.

Annullering av del av inköpet

Om du har köpt fler artiklar från oss har du möjlighet att returnera en eller flera artiklar trots att de är inköpta i en order.

Retur

När du har meddelat oss att du vill avbryta ditt köp, har du 14 dagar på dig att skicka objektet tillbaka till oss men gör det gärna så fort som möjligt.

Du måste betala fraktkostnaden för returpaketet, och du är ansvarig för  skada som uppstår under transporten.

Observera att du måste returnera varan i sin originalförpackning och i det tillstånd du fick den. Du har naturligtvis rätt att prova den men iakttag största försiktighet och använd  den förpackning som den kom i för din retur. Har du förpackat den på ett sämre sätt och eller det uppstått skador kan vi vara tvingade att skriva ned varans värde.

Återbetalning av köpesumman;

Om du ångrar ditt köp får du pengarna tillbaka. Om varan är förstörd eller skadad så kan det ske att vi drar av det belopp som du är ansvarig för.

Vi betalar tillbaka hela summan som vi fått från dig, inklusive fraktkostnader. (Detta gäller vår standard fraktkostnad men inte om du beställt ett dyrare fraktalternativ, som tex expressleverans). senast 14 dagar från dagen vi har fått ditt meddelande om att du vill ångra avtalet och varan har kommit till oss i oskadat skick. 

Vi returnerar summan med samma betalningsmetod som du  köpt den  med, om vi inte  har kommit överens om något annat. Observera att det i vissa fall kan innebära en mindre expeditionskostnad från det kreditkortsföretag som du använt. 

Adress för returer;

Rebecca Falck AB

Kolmätargränden 9

SE-2520 HELSINGBORG

Undantag

Smycken som är tillverkade speciellt för dig, till exempel, i en speciell storlek eller i en speciell design, av ditt eget guld, silver eller din egen ädelsten eller på annat sätt anpassade är inte täckta av möjligheterna för retur eller ångerköp.  Detta gäller även smycken med speciell gravyr av t.ex. namn eller datum. De kan inte bytas ut, kan inte returneras och du kan inte få pengarna tillbaka.

KLAGOMÅL/REKLAMATIONER

Alla varor som köpts på www.rebeccafalck.se omfattas av bestämmelserna i konsumentköplagen. Rätten till klagomål/ rättelse innebär att du som konsument kan klaga på brister i varor som har inträffat inom 36 månader efter köpet. Garantin täcker inte om fel, skador eller slitage inträffade på grund av felaktig användning, brist på underhåll och/eller allmänt slitage.

Du måste kontakt oss  inom rimlig tid efter att du har upptäckt varans brister. Vi rekommenderar att du kontaktar oss så snabbt som möjligt, eftersom vi har betydligt större möjligheter att rätt till felet.